Daruri pentru familii foarte sărace din România

Mai multe imagini aici
Prin susţinerea sponsorilor şi a oamenilor binevoitori din satul Micherechi, un grup de tineri ortodocşi, conduşi de Robert Ruja, a reuşit şi anul acesta să aducă un strop de căldură sufletească în casele mai multor familii sărace din România. Este pentru al şaptelea an consecutiv de când aceşti tineri generoşi organizează o asemenea acţiune de ajutor. Donaţiile au fost adunate în postul Crăciunului.


Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria un grup format din 28 de tineri ortodocşi, în zorii zilei de 13 decembrie s-au adunat în faţa Casei de Cultură, unde episcopul, împreună cu pr. Visarion Tuderici, secretar eparhial au făcut o rugăciune de mulţumire şi au stropit darurile cu apă sfinţită. Ajutoarele au fost transportate cu două autocamioane, însumând în total 11 tone de alimente, mobilă, îmbrăcăminte, pachete cu dulciuri, şamd.
La Parohia Covăsânţ, grupul din Micherechi a fost întâmpinat de părintele paroh Mihai Blaj, care este şi consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului, dar şi de consilieri locali, care se ocupă cu asistenţa socială. Tinerii au păşit pragul la peste 30 de familii şi au împărţit pachete cu dulciuri la peste o sută de copii. După ce au fost împărţite darurile în localitatea Covăsânţ, părintele Mihai Blaj i-a invitat pe micherecheni la o agapă frăţească, în semn de mulţumire pentru efortul făcut şi darurile acordate.
– După cum aţi văzut, în ochii sătenilor au apărut lacrimi şi zâmbete de bucurie. Nu s-au aşteptat ca cineva să treacă pe la ei, şi mai ales au fost impresionaţi pentru că au simţit cu adevărat că cineva se gândeşte la ei. Practic, aceasta este starea Crăciunului. Criza, în care ne aflăm, nu e neapărat de ordin material ci de faptul că oamenii sunt tot mai mult singuri în ultimul timp. Şi atunci când oameni necunoscuţi apar discret în viaţa ta, fie de Moş Nicolae sau de Moş Crăciun, chiar din altă ţară, eşti fericit că în această imensitate a lumii, când te simţi singur sau uitat, cineva îţi deschide poarta, vine în casa ta şi îţi dăruieşte cu drag. Ceea ce am admirat a fost lucrul că nu aţi dat senzaţia că îi ajutaţi pentru că sunt săraci, ci ei au simţit că sunt daruri de Crăciun. Unul dintre sfinţii părinţi zice aşa: atunci când faci bine nu da curs la lacrimi. Dumnealor au mascat această sărăcie, situaţie în care se aflau ei, le-au dat o faţă atât de frumoasă şi fină încât ei au înţeles că au fost ajutaţi pentru că sunt oameni deosebiţi. Mă bucur că unul dintre organizatori este Robi, un tânăr care se ocupă de viitor. Aceşti tineri sunt persoane care trag la neamul lor şi simt nevoile neamului lor. Tinerii pe care îi “construieşte” Robi, la un moment dat, peste 10–15 ani, vor continua ceea ce ei astăzi au făcut. A face fapte bune nu e atât de greu, dar a rămâne mereu în starea în care faci fapte bune e foarte greu, a concluzionat părintele Mihai Blaj.
Micherechenii au împărţit daruri şi la familii din comuna învecinată Cuvin, păstorită de părintele Petru Jula, care i-a condus la familiile nevoiaşe. Spre seară s-au reîntors şi la acele familii sărace din localităţile Gurbediu şi Tulca, din judeţul Bihor, care îi aşteaptă pe bunii micherecheni să treacă pe la ei în fiecare an.

Ana Cioca

Comentarii