Liceeni julani, în excursie educaţională la Auschwitz

În organizarea directoarei adjuncte a Liceului „N. Bălcescu” din Jula, Andreea Cefan, un grup de liceeni însoţit de un ghid, au plecat într-o călătorie educaţională de excepţie în perioada 1–3 aprilie, pentru a vizita complexul de lagăre de concentrare şi exterminare din Auschwitz şi alte părţi ale Poloniei.
Transportul grupului format din 58 de liceeni şi 9 profesori s-a făcut cu un autocar cu etaj, iar costul excursiei a fost asigurat din fonduri proprii. 




În prima zi din programul bogat a figurat vizitarea oraşului Cracovia şi cele mai atractive obiective turistice, a doua zi înainte de masă s-au deplasat la lagărul de concentrare Auschwitz, iar în ultima zi, au hotărât să viziteze Zakopane, staţiunea turistică de la poalele munţilor Tatra. Rămaşi plăcuţi impresionaţi de vizita din minunatul oraş Cracovia, excursioniştii au rămas şocaţi de cele văzute în lagărele de exterminare naziste. Scopul excursiei a fost de a conştientiza drama prin care a trecut umanitatea în timpul Holocaustului din cel de-al Doilea Război Mondial. Elevii şi profesorii lor au făcut turul lagărului, care a constat din vizitarea expoziţiilor din barăci, vizitarea crematoriilor şi a camerelor de gazare, dar şi gardurile electrificate şi turnurile de supraveghere amplasate la marginea lagărului. Experienţa trăită pe viu în aceste locuri nu va fi uitată niciodată, fiecare elev a rămas marcat de urmările atrocităţilor comise împotriva evreilor, de fapt acesta a fost cel mai important obiectiv al excursiei liceenilor.

A.C.

Comentarii