Ştiri pe scurt...

Seghedin
La Catedra de Limba şi Literatura Română a Facultăţii Padagogice „Juhász Gyula” din Seghedin s-a desfăşurat joi, 7 mai, o întâlnire intitulată „În jurul mesei rotunde”. Evenimentul a oferit participanţilor în tema „Limba română în şcolile din medii plurilingve” un schimb de idei şi experienţe cu oaspeţi de la Facultatea de Litere a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi: dr. Gina Necula, dr. Ionel şi Rodica Apostolatu. Profesorii din România s-au aflat în cursul săptămânii trecute la Seghedin, în cadrul Programului ERASMUS+.

Otlaca-Pustă
Cu ocazia sărbătorii hramului bisericii ortodoxe române din Otlaca-Pustă „Înălţarea Domnului”, Sfânta Liturghie Arhierească va fi oficiată de PS Episcop Siluan şi un sobor de preoţi. Sărbătoarea va avea loc duminică, 17 mai, cu începere de la ora 10.00. Programul liturgic va fi urmat de o agapă şi de vizitarea Centrului pentru familii şi tineret de la Otlaca.

Jula

În acest sfârşit de săptămână, pe 17 mai, va avea loc primul concurs de pescuit Jula-Arad, pe apele canalului Poklás din Jula. Concursul se va desfăşura pe echipe formate din câte opt persoane. Programul va începe la ora 9.00. Organizatorul concursului, Uniunea Asociaţiilor de pescari din regiunea Crişurilor oferă condiţii ideale pentru un concurs amical: programe sportive, drumeţii prin pădure, masă, şamd.

Chitighaz

Biserica Baptistă din Chitighaz a rămas de câteva zile fără pastor. Borzási Csaba, pastorul care a slujit biserica până recent a plecat să facă misiune pe alte meleaguri. Conducătorul bisericii chitighăzene, Máté Ferec, originar din Transilvania, ne-a informat că duminică, 17 mai, la biserica baptistă îl vor avea ca oaspete pe pastorul Lovász András, de la Budapesta, iar în cazul că acesta va fi acceptat de credincioşi va rămâne să slujească această comunitate.

Budapesta


În 19 mai, de la ora 19.30, Institutul Cultural Român din Budapesta organizează, în parteneriat cu Budapest Music Center (BMC), recitalul de muzică de cameră „Lumière” susţinut de Matei Ioachimescu (flaut) şi Cătălina Butcaru (pian). Recitalul se va desfăşura în sala de concerte BMC (1093 Budapesta, Str. Mátyás, Nr. 8.) Programul recitalului de la Budapesta va cuprinde: Claude Debussy – Preludiu la după amiaza unui faun, André Jolivet – Chant de Linos, Vasile Jianu – Preludiu şi Rigaudon, Jules Mouquet – Sonata „La flute de Pan".

Comentarii