12 iun. 2015

150 de ani de la fondarea revistei „Familia”, sărbătoriţi de românii din Budapesta

Societatea Culturală a Românilor din Budapesta, Institutul de Cercetări al Românilor din Ungaria şi Autoguvernarea Românească din sectorul VII organizează un cenaclu literar-cultural intitulat „Aniversarea a 150 de ani de la fondarea revistei Familia din Pesta”. Cenaclul va fi organizat vineri, 19 iunie, de la ora 16.30, la Capela Ortodoxă Română din Budapesta (1072 Budapesta, Str. Holló nr. 8). Programul este organizat cu sprijinul Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria şi al Autoguvernării Româneşti din Sectorul VII, Budapesta.

* * *

Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Budapesta, Centrul Cultural, Pastoral-Misionar „Sfântul Vasile cel Mare”, în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură Bihor şi cu sprijinul Autoguvernării Româneşti din Sectorul XI, Budapesta, organizează un program cultural românesc cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea revistei „Familia” (Pesta, 17 iunie 1865). În cadrul programului, dl Lucian Silaghi, directorul Direcţiei pentru Cultură Bihor va prezenta un scurt istoric al revistei fondate de Iosif Vulcan. Invitatul special al evenimentului va fi Oana Lianu, maestră a naiului, care va prezenta un recital ce va cuprinde melodii de muzică tradiţională românească, precum şi fragmente muzicale din repertoriul clasic.
Programul se organizează sâmbătă, 20 iunie, de la ora 14, în aer liber, în curtea imobilului în care funcţionează Capela Ortodoxă Română şi Aşezământul Monahal „Sfântul Ioan Botezătorul” (Budapesta, strada Holló nr. 8).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...