Echipa de fotbal U14 din Micherechi, campioana judeţului Bichiş

Pe 16 iunie, la Bichişciaba au fost disputate meciurile de fotbal ale campionatului judeţean de fotbal pentru copii. La competiţie au participat fotbalişti amatori, cu vârste cuprinse între 12–14 ani. Fiecare dintre cele şase echipe care au intrat în concurs au reprezentat câte o localitate. La competiţie, echipa de fotbal U14 din Micherechi a jucat contra echipei Szeghalom, învingând cu 2 la 0 (goluri: David Puiu şi Ujj László). Aşadar, victoria a încălzit sufletele micilor fotbalişti, în anul 2015, la categoria grupei lor de vârstă, micherechenii au obţinut medalia de aur, calificându-se pe primul loc. Antrenorul echipei, Tiberiu Berényi, spune că a început antrenarea acestei echipe în primăvara anului acesta cu două ocazii pe săptămână, pe terenul de fotbal din Micherechi.


Copii învaţă să joace fotbal, fac mişcare într-un cadru organizat, se dezvoltă, învaţă ce înseamnă colaborarea în cadrul echipei, respectarea regulilor. După încălzirea şi pregătirea fizică, micii fotbalişti exersează intrarea în posesia mingii. Ei vin cu seriozitate la antrenamente şi joacă fotbal din plăcere, ceea ce este foarte important”, ne-a declarat antrenorul echipei. El a mai spus că mulţi dintre aceşti tineri joacă fotbal foarte bine, apar la marginea terenului de fotbal să se uite la meciurile adulţilor. Printre speranţele fotbalului micherechian se numără absolventul şcolii generale din Micherechi, Daniel Pătcaş.
Fiind şi golgheterul echipei, Daniel Pătcaş a început să joace fotbal la vârsta de şapte ani, în clasa întâi de la şcoală. Dani acum are 14 ani. L-am întrebat de când iubeşte el fotbalul şi despre rezultatele de până acum.


– Nu ştiu să vă zic de când joc fotbal. Cred că de când mă ştiu, stăteam toată ziua afară şi jucam fotbal cu băieţii din vecini, Mario şi Valer Bodnar, ne-a spus Dani, care este un băiat dezgheţat, frumuşel şi sigur pe el. În anul 2007, când devenisem elevul şcolii generale din Micherechi nici nu prea ştiam să joc fotbal. Dar, după ce am jucat fotbal pe terenul şcolii, împreună cu colegii de clasă, am fost rugat să-mi fac o fotografie pentru adeverinţă. Sunt recunoscător preşedintelui asociaţiei sportive, Ioan Boca, şi antrenorilor Vasile Ruja, Attila Hajdú şi Tiberiu Berényi, care mi-au oferit toate posibilităţile să-mi urmez visul.
Faci parte din echipa câştigătoare a campionatului judeţean. Chiar ai devenit golgheterul echipei. Ce rezultate ai obţinut până acum?
– Am început să joc prima dată pe teren propriu, am luat parte la programele şcolare Bozsik”. S-a întâmplat deseori că am fost cerut să joc cu elevii din clasa a 8-a, cu toate că eu eram elev în clasa a 4-a. Am fost solicitat să joc şi în echipa Thermal” din Jula, dar am rămas fidel echipei din Micherechi. Am fost de nenumărate ori la Leucuşhaz, la Cupa Prieteniei, la Pocei, etc. La meciul din Bichişciaba am câştigat cu un gol impresionant, cu care am reuşit să câştigăm partida.
Ce planuri ai pentru viitor?
– Doresc să calc pe urma fotbaliştilor din satul meu, să fac parte din echipa adulţilor şi să devin un fotbalist cu caracter, ne-a mărturisit Daniel Pătcaş, care se simte onorat atunci când joacă fotbal în echipa U17 din Micherechi.
Din toamnă, Dani va deveni elevul Liceului „N. Bălcescu” din Jula. Nu ştie foarte sigur ce îşi doreşte să facă după liceu, însă un lucru ştie de pe acum: nu vrea să renunţe la fotbal.

A.C.

Comentarii