Procesiune de Ziua Copilului la Micherechi

Vineri, 29 mai, grupul de copii care frecventează orele de religie ortodoxă, însoţiţi de PS Siluan, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Ungaria, preotul paroh Ioan Bun, părintele Visaron Tuderici, pr. Claudiu Condurache şi diaconul Emanuel Văduva de la Catedrala Episcopală din Jula, au participat la o procesiune de la intrarea în sat până la biserica ortodoxă, cu ocazia Zilei Copilului.
La procesiunea copiilor s-au alăturat conducerea satului şi reprezentanţi diplomaţiei române din Ungaria, Monica Radu, secretar II de la Ambasada României la Budapesta şi domnul Florin Vasiloni, consul general al României la Jula, primarul localităţii Margareta Tat, viceprimarul Bertold Netea precum şi directori ai instituţiilor de învăţământ, profesori, adulţi şi copii de la alte confesiuni. Precum am observat, mulţi oameni au ieşit în stradă sau au stat în porţile caselor lor, pentru că le-a fost atrasă atenţia de acest eveniment, s-au bucurat şi ei de această procesiune.



Pe parcursul procesiunii, toţi participanţii au avut lumânări în mână, care la sosire au fost depuse la troiţa din marmură aflată în faţa bisericii ortodoxe. La capătul marşului, PS Siluan le-a citit copiilor rugăciuni de dezlegare după care le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa procesiunii.
Manifestarea aceasta a încercat să depăşească graniţele acestei localităţi şi a acestei lumi şi să se înalţe către ceruri, către Bunul Dumnezeu, pentru anumite cereri, care priveşte în special copiii, care sunt cele mai gingaşe, cele mai importante şi cele mai dragi tuturor oamenilor din această lume, dar în special părinţilor. A fost o rugăciune atât pentru cei care sunt în viaţă şi sunt mai plăpânzi, care au nevoie de multă dragoste şi de multă ocrotire din partea părinţilor şi din partea întregii societăţi, cât şi mai ales pentru cei ce încă nu s-au născut, ca Dumnezeu să înmulţească dragostea între părinţi ca să le dăruiască înţelepciunea de a dori să aibă la rândul lor copii şi să nu spună nu celor ce prin darul lui Dumnezeu s-au zămislit. O societate care nu are tineri, nu are copii, nu are viitor şi orice instituţie se sfârşeşte prin această cedare. Iar atunci când suntem mai mulţi împreună şi rugăciunea este mai puternică, ajutorul de la Dumnezeu este mai mare”, a subliniat în cuvântul de învăţătură PS Siluan în biserica ortodoxă din Micherechi.
A patra ediţie a procesiunii de la Micherechi a avut loc cu două zile înaintea Rusaliilor şi a fost punctul final al programului dedicat Zilei Copilului, organizată în după amiaza zilei respective de către Primăria locală.

A.C.

Comentarii