19 iun. 2015

Ştiri pe scurt...

Pocei

Biserica greco-catolică din Pocei s-a îmbogăţit recent cu o icoană, realizată după icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mariapócs. Sfinţirea şi punerea icoanei în biserică va avea loc în cadrul unei sărbători, organizată pe 27 iunie. Programul va începe la ora 10.00, cu o sfântă liturghie în biserica din Pocei.

Jula

Şcoala Generală şi Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Jula, singura instituţie de învăţământ la nivel liceal a românilor din Ungaria, a aniversat 65 de ani de la înfiinţare printr-o serie de manifestări, care au avut loc de-a lungul întregului an şcolar 2014–2015. Ultima serbare va avea loc pe 26 iunie, de la ora 17.00, în instituţia de învăţământ julană.


Crâstor

Primăria din Crâstor organizează, pe 4 iulie, o sărbătoare de Ziua localităţii. La eveniment sunt aşteptaţi oaspeţi din România şi din Ungaria. La programul cultural artistic, care are loc după orele prânzului, va urca pe scenă şi Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiilor” al Centrului de Documentare şi Informare al AŢRU, prezentând dansuri populare româneşti din Ungaria.

Bătania

Biserica ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bătania, singura dintre bisericile româneşti din Ungaria care este închinată acestui sfânt, va avea ca oaspete în duminica din 5 iulie pe Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan. Sfânta Liturghie Arhierească va avea loc cu începere de la ora 10.00.

Şercad–Snagov

În anul 1999, comuna Snagov, de lângă Bucureşti, a semnat o Convenţie de înfrăţire cu oraşul Şercad, din Ungaria. Protocolul prevedea ca această înfrăţire să dăinuiască pe un termen nelimitat. În tot acest răstimp, reprezentanţii comunităţilor din cele două localităţi s-au vizitat reciproc, au făcut schimb de experienţă şi au participat la diferite manifestări culturale. În vara aceasta, le-a venit, din nou, rândul celor din Şercad să viziteze Snagovul. Astfel, la invitaţia primarului din Snagov, delegaţia din Ungaria alcătuită din consilieri locali şi membri ai autoguvernării româneşti, în frunte cu primarul localităţii, vor merge pe meleaguri ilfovene la mijlocul lunii iulie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...