Nouă tineri români din Ungaria vor studia cu bursă în România

În data de 8 iulie, la sediul Consulatului General al României de la Jula, o comisie inter-ministerială, formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe a României, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a desfăşurat activitatea de preselecţie a candidaţilor de origine etnică română din Ungaria, care au aplicat pentru obţinerea de burse de studiu în România, burse finanţate de statul român.
Comisia a beneficiat de sprijinul domnilor Florin Trandafir Vasiloni, consul general al României la Jula şi Monica Radu, secretar II la Ambasada României la Budapesta. Consulatul General al României la Jula a oferit gratuitate tinerilor aplicanţi, în ceea ce priveşte legalizările şi traducerile actelor nesare întocmirii dosarelor de admitere.
Pentru anul universitar 2015/2016, Ministerului Educaţiei Naţionale a alocat pentru etnicii români din Ungaria un număr de 25 de locuri, 6 cu bursă şi 19 locuri cu scutire de taxe şcolare pentru studii universitare de licenţă.

Astfel, un număr de 9 tineri din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la facultăţi diverse, la diferite institutii de învăţământ superior din România.

Comentarii