Aşteptând Crăciunul alături de coriştii de la „Pro Musica”

Corul român „Pro Musica” din Jula, dirijat de bagheta fermecată a tânărului dirijor Adrian Bughi, a inaugurat pe 16 decembrie reveria sărbătorii de Crăciun la Consulatul General al României la Jula. Sărbătoarea Crăciunului şi a noului an a fost marcată totodată în mai multe locaţii, din comunitatea românilor din Jula, unde există cele mai multe instituţii româneşti.
În aşteptarea lui Moş Crăciun, românii din Jula au primit colinda Corului „Pro Musica”, fondat în urmă cu 24 de ani. Cele mai frumoase colinde tradiţionale româneşti, dar şi cântece de sezon din repertoriul internaţional au amintit celor prezenţi să-i asculte, căci praznicul Naşterii Pruncului Iisus se apropie. Astfel, aceste bijuterii muzicale, doar câteva din repertoriul de zeci, poate sute de colinde ale corului julan, au fost interpretate la Consulatul General al României. Invitaţia a sosit din partea consulului general Florin Vasiloni, care împreună cu ceilalţi funcţionari ai misiunii diplomatice şi câteva zeci de români sosiţi din diferite localităţi au primit colindele româneşti cu inimile şi sufletele deschise.
La fiecare sărbătoare sau eveniment mai important din comunitatea românească, Corul „Pro Musica” promovează arta corală şi cântecele româneşti. În seara zilei de 16 decembrie, corul a colindat şi profesorii de la Şcoala generală şi Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula.
Duminică, 20 decembrie, la Catedrala ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Jula corul a susţinut un concert de colinde, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, a preoţilor de la catedrală şi a numeroşi credincioşi din Jula şi din localităţi apropiate. Cântecele corului adulţilor au fost întregite de corul copiilor de la şcoala generală românească din Jula, dirijat tot de Adrian Bughi, instructorul ambelor coruri. Evenimentul s-a dorit a fi un dar de suflet oferit credincioşilor cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului.

A.B.

Comentarii