Seri de evanghelizare cu predici, poezii şi cântări, spre slava lui Dumnezeu

Biserica Baptistă din Micherechi a trăit momente de înălțare sufletească la serviciile divine de evanghelizare organizate în perioada 12–15 februarie a acestui an. Vinerea seara, credincioșii au fost provocați să invite în rândurile lor consăteni vorbitori mai mult de limbă maghiară. Cu acest prilej, un grup de credincioși baptiști aparținând Bisericii Baptiste maghiare au condus adunarea în închinare prin cântare și poezii. Mesajul biblic despre vindecarea sirianului Naaman a fost adus de pastorul Andrei Șimon.

Sâmbătă seara biserica a primit în mijlocul ei grupul „Evanghelic” din Oradea, care prin instrumentele și glasurile lor au pregătit timpul mărturiei Cuvântului despre vindecarea unui lepros și a unui paralitic, predică rostită de Dorin Hnatiuc, pastor al Bisericii Baptiste „Emanuel” din Oradea. Seara a fost una de binecuvântări spirituale în care un mare har s-a revărsat peste cei prezenți.



Duminică dimineața au slujit copiii, tinerii, grupul de bărbați și fanfara Bisericii. Experiența cântării ne-a condus spre experiența minunată a nașterii din nou. La acest serviciu, biserica a fost slujită de pastorul Ilie Țundrea de la Biserica Baptistă din Tinăud (Bihor). Seara, biserica s-a bucurat de prezența pastorului Marius Cruceru, profesor la Universitatea Emanuel din Oradea. Mesajul biblic a adus la cunoștința ascultătorilor care sunt semnele unui credincios autentic; pastorul Cruceru invitând pe cei credincioși la a-și asuma practicarea credinței și nu doar afirmarea teoretică a acesteia.
Luni seara, credincioșii au primit vizita grupului „Continental” de la Cluj-Napoca. Cu acest prilej, adunarea a fost însoțită de Excelența sa, domnul ambasador Victor Micula, de doamna Veronica Ionescu, diplomat în cadrul Ambasadei Românei de la Budapesta, doamna primar Margareta Tat, domnul viceprimar Bertold Netea, de doamna Maria Gurzău Czegledi, director al Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula şi doamna Ildiko Pilan, directoarea adjunctă, domnul Tiberiu Juhasz, președintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, reprezentați ai presei scrise de la „Foaia românească” precum și echipa de televiziune a emisiunii „Ecranul nostru”.






Grupul „Continental” a lansat cu acest prilej albumul de cântări intitulat „Ce sunt cu adevărat”. Interpretarea melodiilor acestui album a fost o încântare pentru toți cei prezenți. Cuvintele și linia melodică a imnurilor aduse spre slava Lui Dumnezeu ne-au condus spre culmile extazului, bucurându-ne inima și înlăcrimându-ne ochii. Mesajul biblic a fost proclamat de pastorul Petrișor Cristian. În cuvântul său, predicatorul a făcut referire la un famen etiopian care a vizitat Ierusalimul, nu pentru a se face parte religiei evreilor, ci pentru a începe o relație prin credință cu Isus Hristos. Seara s-a încheiat cu o masă creștină cu Grupul „Continental”, după care au fost găzduiți cu toată dragostea de familiile credincioșilor baptiști.
Pentru toată binecuvântarea pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o în aceste zile spunem asemenea reformatorilor „Soli Deo Gloria”(Totul numai spre slava lui Dumnezeu) și „Binecuvântat să fie Numele Domnului!”

A consemnat pastorul Petrică Crețu

Comentarii