Expoziţie de mărţişoare, simboluri ce vestesc primăvara

În aula Şcolii generale şi Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din Jula a fost aranjată, pentru 1 Martie, o expoziţie de mărţişoare confecţionate de către elevele de şcoala generală, participante la atelierul de cusături tradiţionale organizat în cadrul instituţiei. Scopul acestei expoziţii este acela de a promova articolele specifice de mărţişor, realizate manual.
Atelierul de cusut se organizează o dată pe săptămână, iar elevele participante s-au dovedit să aibă o sensibilitate deosebită pentru temele de cusături. Lucrul manual are o deosebită valoare educativă, este generator de îndemânare, dezvoltă ingeniozitatea, trezeşte bucuria şi mândria la acela care îşi vede lucrarea ieşind din propriile mâini. Practic, lucrul manual este indispensabil pentru a rezolva problemele simple de zi cu zi. Timpul este foarte preţios pentru copiii din ziua de azi, mai ales pentru cei care au zilnic tot felul de meditaţii şi îndeletniciri extraşcolare, cu atât mai mult cu cât vârstele lor sunt fragede. Este foarte important mediul în care trăieşte un copil, preocupările sale se vor reflecta în toată viaţa de adolescent şi de adult. Tocmai de aceea este important ca în locul tabletei şi a laptopului să îi preocupe şi activităţi care să le dezvolte creativitatea şi să-i contureze o personalitate pozitivă.
Lucrul manual este doar una dintre metodele care le poate oferi acestor fete îndemânatice încredere în sine pentru reuşita realizării unui obiect, stimulându-le în acelaşi timp şi creativitatea.

A.B.

Comentarii