Maestrul Gheorghe Flueraş la cea de-a 85-a aniversare

Maestrul Gheorghe Flueraş a împlinit la sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă, 27 februarie, 85 de ani de viaţă. Domnul Gheorghe Flueraş şi-a închinat întreaga viaţă muzicii corale, obţinând nenumărate succese atât pe plan local cât şi pe plan naţional şi internaţional ca dirijor al Corului de Cameră „Emil Monţia“ Arad, dar şi cu alte coruri mai mici, dar care au ajuns la mari realizări sub bagheta magică a acestui specialist şi om extraordinar. Printre acestea se numără şi Corul „Pro Musica” din Jula, care anul acesta serbează jubileul de 25 de ani de existenţă.
Domnul Flueraş a dirijat în paralel cu activitatea sa de la Filarmonica de Stat Arad, unde a fost o perioadă şi director, mai multe formaţii corale de amatori din municipiul şi judeţul Arad, culminând cu preluarea conducerii Corului de Cameră „Emil Monţia” Arad (între anii 1971–2008). Dar maestrul mai este cunoscut, admirat, stimat şi apreciat şi la românii din Ungaria, prin reuşitele de peste două decenii a Corului „Pro Musica” din Jula, şi activitatea de câţiva ani a corului mixt „Viva la Musica” din Chitighaz, a căror fondator şi dirijor a fost. Domnul Flueraş a activat în Ungaria şi ca profesor de muzică la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula, dar şi la Catedra de Limba Română a Universităţii din Seghedin, a publicat cărţi de cântece şi jocuri populare româneşti, culegere de cântece pentru elevii de limbă română din Ungaria, etc.
Ne mândrim că am avut o asemenea personalitate printre noi, care ne-a dus faima peste hotare. Primiţi preţuirea şi dragostea noastră, Maestre!

La mulţi ani vă urează Corul „Pro Musica” din Jula!

Comentarii