Concurs de decorare a ouălor de Paşti pentru şcolarii din Micherechi

Există deja o tradiție conform căreia, an de an, Primăria din Micherechi, prin persoana doamnei primar Margareta Tat, vizitează școala din localitate în postul Paștelui aducând elevilor o sarcină de lucru dar și o mare bucurie. Dacă anul trecut doamna primar a adus fiecărei clase câte un placaj din lemn cu suport în formă de ou pentru a fi vopsit în funcție de creativitatea elevilor, anul acesta a venit rândul unor ouă gigant din polistiren de a fi încondeiate cu diverse motive, forme și culori. La primirea ouălor, elevii au fost înștiințați că produsul lor final – „oul încondeiat”, va intra într-o competiție online pe rețeaua de socializare Facebook. Poza cu oul care va primi cele mai multe like-uri va fi desemnată câștigătoarea concursului.

Întrecându-se în măiestrie, culori și fantezie, elevii școlii din Micherechi, și-au suflecat mânecile și s-au pus pe treabă. Astfel, clasa întâi a realizat un ou roșu încondeiat cu motive florale iar clasa a doua s-a folosit de motivul iepurașului de Paști, făcându-i acestuia portretul pe oul lor. Clasa a treia a realizat un ou în forma unui elegant gentleman accesorizat cu pălărie iar clasa a patra și-a pus „la propriu” amprenta asupra oului încondeiat. Clasa a cincea a realizat un adevărat tablou inspirat din desenele animate cu ștrumfii iar clasa a șasea a creat un „super ou” după modelul preluat de la eroul Superman. Elevii clasei a șaptea și-au dovedit clar statutul de fani ai echipei  FC Barcelona, încondeind oul cu emblema formației spaniole. Clasa a opta a optat pentru un personaj hazliu de pe Facebook.

Clasa întâi

Clasa a 2-a

Clasa a 3-a

Clasa a 4-a

Clasa a 5-a

Clasa a 6-a

Clasa a 7-a

Clasa a 8-a

Ouăle încondeiate pot fi admirate atât de săteni cât și de vizitatori în parcul public situat în centrul Micherechiului între primărie și grădiniță (vis a vis de biserica ortodoxă).
Cele mai multe voturi adunate prin like-urile de pe Facebook le-au obţinut clasele întâi şi a cincea. Cele două clase câştigătoare vor beneficia de o excursie la Castelul Almásy din Jula, deschis recent după ample renovări. Premiul întâi a fost asigurat din partea Consiliului Local al comunei Micherechi.

Prof. Mihaela Baicu

Comentarii