Pe scurt…

Micherechi
Pe 2 aprilie, Biserica Baptistă Română din Micherechi, în colaborare cu Primăria Micherechi şi Catedra de Limba şi Literatura Română a Facultăţii Pedagogice „Juhász Gyula” a Universităţii din Seghedin va organiza cea de-a treia ediţie a „Zilei poeziei creştine în limba română”. La Ziua poeziei creştine sunt aşteptaţi elevi din şcolile generale şi elevi de liceu, de la şcolile din Ungaria şi România. Participanţii sunt rugaţi să pregătească o poezie de la autori români, având ca subiect Primăvara, Învierea Domnului Isus, Copilăria, Tinereţea. Evenimentul se va desfăşura la Casa de cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi, cu începere de la ora 10.00.

Szarvas
Universitatea „Gál Ferenc", Facultatea de Pedagogie din Szarvas organizează pe 13 aprilie o nouă conferinţă a naţionalităţilor intitulată „Noile provocări ale profesiei didactice de naţionalitate”. Conferinţa va avea loc cu începere de la ora 9.30, la facultatea din strada Szabadság, nr. 4.

Bichişciaba
Casa Poveştilor din Bichişciaba aşteaptă micii povestitori la o nouă ediţie a concursului românesc de povestire. Elevii şcolilor bilingve din Ungaria şi cei de la şcolile unde limba română se predă ca obiect de studiu, pot învăţa din timp poveştile pentru concurs, iar elevii talentaţi la desen se pot pregăti pentru acest eveniment cu imagini de poveste, desene, care vor fi expuse la Casa Poveştilor. Concursul se va desfăşura pe 13 mai, de la ora 10.00. Pentru înscriere la concurs sau alte amănunte se poate contacta preşedintele românilor din Bichişciaba, Teodor Iuhas, telefon 0630/637-3313.

Jula
Săptămâna românească este de fiecare dată o provocare pentru toate grupele din grădiniţă. Anul acesta, între 18–22 aprilie, grădiniţa românească de pe strada Galamb din Jula, organizează săptămâna românească. Scopul activităţilor din cadrul acestei săptămâni este familiarizarea copiilor cu tradiţiile şi obiceiurile populare româneşti, cu istoria şi valorile noastre culturale, dar vor fi organizate şi vizite la instituţii româneşti din Jula.

Comentarii