Adio, grădiniţă! Am plecat la şcoală…

Ultima zi de vineri din luna mai a fost o zi scrisă cu litere de aur în cartea vieţii celor zece copilaşi de la grădiniţa din Micherechi, care din toamnă vor învăţa la şcoala generală din localitate. Serbarea de adio din 27 mai s-a desfăşurat în curtea grădiniţei, unde părinţi, bunici, fraţi şi rude, îmbrăcaţi frumos şi cu buchete de flori în mâini i-au aşteptaţi pe sărbătoriţii zilei. Scena a fost luată în stăpânire de zece copii (opt fetiţe şi doi băieţi) îmbrăcaţi în haine festive, pregătiţi de educatoarele lor Maria Netea Perdi, Florica Ruja şi Simina Gherţan cu poezii şi cântece în trei limbi: română, maghiară şi engleză.
Înainte de programul copiilor, Maria Gomboş Gurzău, conducătoarea interimară a grădiniţei, a adresat copiilor gânduri de despărţire, evocând minunatele momente petrecute împreună, de la ocupaţii şi orele de joacă. La rândul său, le-a mulţumit şi părinţilor pentru sprijinul acordat de-a rândul anilor în munca educativă.
Copiii au recitat apoi timp de aproape o oră poezioare, au cântat cântecele şi au prezentat o scenetă în limba română. Programul lor a început pe un ton mai serios, aşa cum le stă bine viitorilor şcolari, ca spre final să se transforme în unul vesel, aşa cum este însăşi copilăria.
În ultima parte a festivităţii, viitorii şcolari au primit cadouri de la primăriţa Margareta Tat şi din partea Autoguvernării Romilor din Micherechi. PS Părinte Episcop Siluan şi consulul general al României la Jula, Florin Vasiloni, s-au adresat copiilor şi părinţilor cu cuvinte de încurajare în ceea ce priveşte păstrarea limbii şi identităţii româneşti.
La eveniment au mai onorat cu prezenţa doamna Veronica Ionescu, secretar II la Ambasada României la Budapesta, Ana Netea Benea, directoarea împuternicită a şcolii generale locale, Maria Martin Puskár, viitoarea învăţătoare a copiilor din grupa mare şi preotul ortodox pr. Ioan Bun.

E.Ş.


Comentarii