Hramul Parohiei din Otlaca-Pustă

Parohia ortodoxă românească din Otlaca-Pustă închinată Înălţării Domnului şi-a sărbătorit cu anticipaţie hramul, în Duminica a VI-a după Sfintele Paşti, pe 5 iunie.
Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială, împreună cu un sobor de preoţi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diaconul Ion Alexandru Ardereanu, care a venit în Ungaria cu binecuvântarea IPS Mitropolit Ioan al Banatului şi cu sprijinul PS Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi fost preot slujitor la Otlaca-Pustă între anii 2003–2006, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
În cuvântul de învăţătură, PS Siluan le-a vorbit credincioşilor despre pericopa duminicală, care ne arată puterea nemaiîntâlnită a Mântuitorului Hristos, Cel Care poată să dăruiască vedere chiar şi unui om orb din naştere, iar nouă ne dă lumina sfântă de a-L putea urma pe căile acestei vieţi, dar şi despre semnificaţia Praznicului Împărătesc al Înălţării Domnului în viaţa lumii şi în iconomia mântuirii.

La final, toţi participanţii au fost invitaţi la o agapă comună, oferită prin purtarea de grijă şi preocuparea pr. Arhimandrit Calinic, paroh la Otlaca, din partea parohiei şi a Autoguvernării Româneşti Locale din Otlaca-Pustă şi cu sprijinul Fondului de Subvenţii, din cadrul Ministerului Resurselor Umane de la Budapesta.

Comentarii