Burse în România pentru tinerii români din Ungaria

În ziua de 30 iunie, la sediul Consulatului General al României de la Jula, o comisie inter-ministerială, formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe a României (MAE) şi Ministerului Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), a desfăşurat activitatea de preselecţie a candidaţilor de origine etnică română din Ungaria, care au aplicat pentru obţinerea de burse de studiu în România, finanţate de statul român, ne-a informat consulul general Florin Vasiloni.
Comisia a beneficiat de sprijinul consulului general de la Jula şi doamna Veronica Ionescu, reprezentant al Ambasadei României la Budapesta. În vederea încurajării tinerilor de a aplica pentru programe de studii în România, Consulatul General al României la Jula a oferit gratuitate tinerilor aplicanţi, în ceea ce priveşte legalizările şi traducerile actelor necesare întocmirii dosarelor de admitere.
Pentru anul universitar 2016/2017, au fost alocate pentru etnicii români din Ungaria un număr de 25 de locuri, 6 cu bursă şi fără taxe, şi 19 locuri cu scutire de taxe şcolare pentru studii universitare de licenţă.

Astfel, un număr de 14 tineri din Ungaria, care au îndeplinit cumulativ condiţiile de înscriere, au depus dosarele în vederea admiterii la diverse facultăţi, la diferite institutii de învăţământ superior din România.

Comentarii