28 iul. 2016

Rihanna, Muse şi multe nume grele la Sziget Festival 2016

Dintre toate festivalurile din tară, primul loc îl ocupă Festivalul Sziget de la Budapesta (insula Óbuda), care anul acesta va avea loc între 10 şi 17 august. Gerendai Károly, organizatorul și directului festivalului, a anunţat că vor atinge un nou record, pentru că la festivalul din anul acesta au vândut cele mai multe bilete de până acum. Biletul pe o zi costă 18 mii de forinţi, iar abonamentul pe 7 zile 82 mii de forinţi. 85 de procente din abonamente se vând pentru participanţi din țările străine, deci e clar că pe plan internaţional este unul dintre cele mai populare festivaluri. Printre artiștii invitați îi menţionăm pe Rihanna şi Muse, concerte care mai mult ca sigur vor aduna cel mai numeros public (90 mii de oameni).
Rihanna va ajunge la Sziget, urmând să concerteze pe 11 august, în prima zi a festivalului. În cadrul concertului, artista va promova noul album „Anti”, aclamat atât de critici, cât și de fani. Discul a debutat pe prima poziție în topurile US Billboard 200, US R&B/Hip Hop Albums și UK R&B Albums, fiind certificat cu platină în Statele Unite. Albumul „Anti” conține 13 piese cu un sound ce se îndepărtează de stilul promovat până acum de artista din Barbados. Noile melodii îmbină muzica soul și R&B cu cea dancehall, intenția artistei fiind de a crea piese cu care să poată rezona pe o perioadă de timp mai îndelungată. (Rihanna va concerta pentru prima dată şi în România, pe data de 14 august 2016. Concertul va avea loc în Piața Constituției din Bucureşti.)
Şi trupa britanică Muse va cânta în capitala României, tot în Piaţa Constituţiei, pe 29 iulie. Concertul se va desfășura în cadrul Rock The City 2016, unde Muse este headliner al primei zile de festival. La Sziget Festival, Muse va cânta pe 13 august.
O altă trupă foarte cunoscută şi aşteptată este The Last Shadow Puppets, care va concerta pentru prima dată la Sziget, în data de 16 august.
Alte nume anunțate pentru a 24-a ediție sunt Bring Me The Horizon, John Newman, Kodaline, M83, MØ, Naughty Boy, Parov Stelar, Sigur Rós. Revine din nou David Guetta, care este cel mai deosebit DJ din zilele noastre.
Festivalul Sziget este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale. În 2014 a câștigat premiul pentru „Best European Major Festival”, iar la ediția de anul trecut au participat 441.000 de „Szitizeni” din peste 95 de ţări. Sziget Festival este unul dintre cele mai multiculturale festivaluri din lume.

Gh. Berényi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...