„Acasă în România”, o tabără pentru copiii din Bedeu

Autoguvernarea Românească din Bedeu a organizat, la sfârşitul lunii iunie, o tabără pentru şcolarii din localitate, cu titlul „Acasă în România”. Tabăra s-a realizat datorită unui proiect câştigat la Ministerul Resurselor Umane de la Budapesta şi a cuprins o perioadă de şapte zile.
Pornind din Bedeu, excursioniştii au făcut prima oprire la Oradea, unde am vizitat Cetatea, centrul oraşului, bisericile romano-catolice şi greco-catolice. A doua zi am poposit la Stâna de Vale, după care am vizitat Peştera Urşilor de la Chişcău. În cursul taberei am avut organizate pentru copii diferite ateliere de creaţie, în care am pus accentul pe motivele şi culorile caracteristic româneşti.
A patra zi iar am plecat la drum, şi ne-am oprit în Valea Iadului, unde am gătit în aer liber, la făcut ciorbă şi am prăjit mititei. Apoi, programul nostru a continuat cu vizitarea Castelului de la Ciucea. Acesta azi se numeşte conacul Goga, pentru că a fost reşedinţa poetului român Octavian Goga, care aici a fost şi înmormântat. În cadrul taberei, cei 22 de participanţi, copii, părinţi şi profesori, au gătit, au creat şi s-au distrat împreună, iar în încheierea taberei, s-a organizat o fotoexpoziţie despre cele văzute şi întâmplate în cursul celor şapte zile.

Maria Jurca, Bedeu


Comentarii