Vizită arhiepiscopală la hramul bisericii din Bedeu

Protectorul bisericii greco-catolice din Bedeu este Sfântul Arhanghel Mihail. Credincioşii din această mică localitate bihoreană, au sărbătorit hramul bisericii în ultima duminică din luna octombrie, când parohia a fost onorată de prezenţa părintelui Kocsis Fülöp, arhiepiscop-mitropolit greco-catolic de Hajdúdorog. Alături de credincioşii din loc, la slujba arhierească au participat şi mulţi oaspeţi din Pocei, Leta Mare, Biharkeresztes, Berettyóújfalu, Mezőkeresztes, Nagykereki şi Budapesta – ne-a informat într-un comunicat de presă Parohia greco-catolică din Bedeu.

Alături de mitropolit au mai slujit: diaconul Lőrinczi Róbert, protopopul Szimicsku Ferenc, parohul Tarapcsák János din Nyírmártonfalva, parohul Zolcsák Miklós din Pocei, parohul Vadas Krisztián din Carei, preotul dr. Dénes Zoltán din Újiráz, parohul Szarka Béla din Bedeu.
Mesajul predicii, care a ajuns la inimile multor credincioşi, s-a bazat pe următoarele: „Îl slujim umil pe Dumnezeu, pentru că El îi ascultă pe cei care cred în El.” „O mare mulţime îl urma şi îl îmbulzea. Iar o femeie, care avea hemoragie de doisprezece ani şi care suferise multe de la mulţi medici şi îşi cheltuise toată averea, dar nu-i folosise la nimic, dimpotrivă, ajunsese mult mai rău, auzind despre Isus şi venind din spate prin mulţime i-a atins haina; căci îşi zicea: »De voi atinge chiar şi numai hainele lui, voi fi salvată.« Îndată, hemoragia ei s-a oprit şi a ştiut în trupul ei că a fost vindecată de boală. Isus şi-a dat seama îndată că o putere ieşise din el şi, întorcându-se către mulţime, a spus: »Cine mi-a atins hainele?« Dar discipolii i-au zis: »Vezi că mulţimea te îmbulzeşte şi tu spui: Cine m-a atins?«. Privea de jur împrejur s-o vadă pe cea care făcuse aceasta. Femeia, cuprinsă de frică şi tremurând, ştiind ce i se întâmplase, a venit şi a căzut în faţa lui şi i-a spus tot adevărul Atunci el i-a spus: »Fiică, credinţa ta te-a mântuit; mergi în pace şi fii vindecată de suferinţa ta!«”
Mitropolitul Fülöp le-a predicat credincioşilor din Bedeu: Să ne încredem în Dumnezeu, să-l slujim umili. Să rămânem „mici” şi să nu vrem să devenim „mari”, pentru că ştim că ultimii vor deveni primii şi primii vor ajunge să fie ultimii. Să nu ne dorim cu orice preţ puterea!

Hramul bisericii s-a încheiat cu o agapă frăţească, la care au contribuit cu donaţii şi ajutoare mulţi credincioşi şi binevoitori.

Comentarii