Ziua Naţională a României, sărbătorită în Ungaria

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în Ungaria, la Budapesta, Seghedin şi Jula, de către misiunile diplomatice ale României în această ţară.
Ambasada României la Budapesta organizează, pe 28 noiembrie, de la ora 18.00, o recepţie la Hotelul Corinthia, din Budapesta (1073, Blv. Erzsébet nr. 43-49). Evenimentul va cuprinde şi un recital de excepţie cu Alexandru Tomescu, violonist român, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de muzică clasică. De la debutul său din 1985, acesta a susţinut peste 200 de concerte, iar pentru măiestria lui i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.
Consulatul General al României de la Seghedin sărbătoreşte Ziua Naţională, cu o recepţie, la Hotelul Tisza din Seghedin. Evenimentul are loc pe 29 noiembrie, cu începere de la ora 18.00.
Consulatul General al României de la Jula aşteaptă invitaţii la Ziua Naţională a Românei, vineri, 2 decembrie. Recepţia va avea loc în sala festivă a Hotelului Erkel din Jula, de la ora 17.00.

Comentarii