Se pot face propuneri pentru premiul „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” 2017

Secretariatul de Stat pentru Naţionalităţi şi Culte din cadrul Ministerului Resurselor Umane a publicat recent anunţul conform căruia se aşteaptă propunerile pentru distincţia „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” 2017.
Sunt aşteptate propuneri prin care se recunoaşte activitatea, eforturile merituoase ale persoanelor particulare, ale organizaţiilor şi autoguvernărilor minoritare, depuse în folosul comunităţii de naţionalitate din Ungaria, în domeniul vieţii publice, învăţământului, culturii, bisericii, ştiinţei, mass-media. Distincţia „Pro Cultura” va fi înmânată de acum înainte în luna mai, de Ziua Mondială a Diversităţii Culturale pentru Dialog şi Dezvoltare (sărbătorită la 21 mai), și nu în luna decembrie, așa cum s-a întâmplat ani de-a rândul, de Ziua Minorităților.
Propunerile vor fi trimise prin poştă, la adresa Secretariatului de Stat pentru Naţionalităţi şi Culte din cadrul Ministerului Resurselor Umane (1884 Budapesta, Căsuța poştală 1.) şi prin e-mail la adresa titkarsag.nf@emmi.gov.hu, până la data de 25 aprilie 2017.

I.K.

Comentarii