Au fost decernate bursele şcolare pentru naţionalităţi pe anul 2017

Foto: Gohér Krisztina
Secretarul de stat pentru naţionalităţile din Ungaria, Soltész Miklós, şi adjunctul său, Fülöp Attila, au înmânat în ziua de 17 octombrie, la Budapesta, diplomele de merit pentru acei 18 tineri din rândurile naţionalităţilor din ţară, care au câştigat Bursa Şcolară pentru Naţionalităţi pe următorii doi ani de studii. Din partea românilor, acest premiu l-a primit elevei Vanesa Iuraşoc, de la Liceul „N. Bălcescu” din Jula.
Secretarul de stat a evidenţiat că, de la înfiinţarea sa din anul 2011 şi până azi, 101 elevi de naţionalitate au beneficiat de această bursă. Azi, în instituţiile de învăţământ ale naţionalităţilor din Ungaria învaţă peste 15.000 de elevi. Această bursă îi poate ajuta pe tinerii de naţionalitate să-şi atingă scopurile. Bursa câştigată totodată este şi un merit al profesorilor care predau la aceste şcoli, deoarece ei sunt cei care îi ajută pe tineri să obţină aceste burse, a mai spus politicianul maghiar.
Prin bursa şcolară, care se acordă timp de doi ani, Guvernul Maghiar doreşte să conştientizeze în aceşti tineri responsabilitatea faţă de reprezentarea în mod demn a comunităţilor cărora aparţin şi a ţării lor.

E.Ş.

Comentarii