Serbarea toamnei la copiii din Bătania

Cum toamna se apropie de sfârşit, copilaşii şi educatoarele Grădiniţei Româneşti din Bătania au pregătit un frumos program artistic în cinstea toamnei, anotimp care ne-a răsfăţat cu atâta frumuseţe şi bogăţie. Serbarea a avut loc în după amiaza zilei de vineri, 20 octombrie.
În cadrul serbării, copiii au avut ocazia să le prezinte invitaţilor şi părinţilor un program artistic alcătuit din cântece, poezii şi dans. Copiilor le place să reproducă natura, să-şi vadă expuse lucrările, să îşi arate cu mândrie realizările tuturor celor care sunt în preajma lor – prieteni, cadre didactice şi părinţi – indiferent de vârsta lor.
Munca de creaţie a elevilor a oferit rezultate care au meritat să fie cunoscute şi preţuite şi care au fost puse în valoare printr-o expoziţie cu lucrările realizate. Astfel, un decor de toamnă deosebit de frumos cu expoziţie de desene i-a întâmpinat pe oaspeţii sosiţi la serbarea celor mici.



La finalul serbării, toţi participanţii, de la mic la mare, cu felinare aprinse în mână au participat la Parada Felinarelor, pornind astfel cu toţii către biserica ortodoxă română, unde au fost aşteptaţi de către părintele Visarion Tuderici. În biserică, părintele le-a spus o poveste legată de luminiţele aprinse pe care la ţineau în mânuţe. Le-a spus că venind cu felinarele aprinse, ei au ajutat seminţele care au fost puse în pământ, pentru a nu fi singure. Părintele Visarion le-a explicat că fiecare dintre ei pot să fie o luminiţă atunci când sunt cuminţi şi ascultători, iar atunci când fac fapte bune luminiţa devine tot mai puternică şi Dumnezeu aşteaptă de la noi să fim luminiţe atât de puternice încât să întrecem razele de soare.

A.B.

Comentarii