S-au lansat proiectele pentru ONG-urile din Ungaria pe anul 2018

Prin intermediul programelor Fondului Naţional de Cooperare (NEA), până la finele lunii ianuarie, pot fi obţinuţi de către ONG-uri peste 1,5 miliarde de forinţi prin cereri de finanţare, a declarat la o conferinţă de presă secretarul de stat din cadrul Ministerului Resurselor Umane (EMMI) responsabil pentru relaţiile cu bisericile, naţionalităţile şi societatea civilă.
Soltész Miklós a subliniat că subvenţiile guvernamentale pentru ONG-uri au crescut cu 70 la sută pe parcursul a şapte ani. Proiectele de finanţare sunt distribuite la cinci colegii, fiecare în valoare de 295 milioane de forinţi. Termenul de înaintare a proiectelor – în funcţie de colegii – este între 29 ianuarie şi 1 februarie – a declarat secretarul de stat.
Soltész Miklós a declarat că ONG-urile pot obţine finanţări cuprinse între 100.000 şi 4 milioane de forinţi prin intermediul celor cinci colegii. Faţă de anul trecut, când ONG-urile trebuiau să asigure un aport propriu de 10 la sută pentru a putea aplica la aceste finanţări, acum acest lucru nu mai este necesar.
Detalii legate de aceste cereri de finanţare se pot obţine pe site-ul www.civil.info.hu.
La conferinţa de presă, Soltész Miklós a mulţumit celor peste 62 de mii de ONG-uri care îşi desfăşoară activitatea în Ungaria şi sprijină „într-adevăr lumea civilă”, ai căror membri „nu doresc să demoleze garduri, nu doresc să sprijine migraţia ilegală, anarhia, şi nu doresc dezordine în ţară”. În opinia secretarului de stat, aceştia îi ajută pe nevoiaşi, pe cei care se află în dificultate, contribuie la sprijinirea comunităţilor şi la păstrarea valorilor, la întărirea vieţii de familie şi a modului de gândire care pune în prim-plan familia, şi „în general servesc stabilirea ordinii, respectiv întemeierea vieţii cinstite”.

Soltész a mai anunţat că, în urmă cu două săptămâni, în cadrul Fondului Naţional de Cooperare a fost iniţiat un alt proiect de finanţare pentru funcţionarea ONG-urilor cu o valoare totală de 2,8 miliarde de forinţi, la care termenul de predare a cererilor de finanţare va expira între 15 şi 18 ianuarie 2018.

Comentarii